Haberler

  • 14

    Kas
    2013

    ELEKTROMANYETİK KİRLİLİKTEN KORUNMA YOLLARI

    Elektrosmog insan yapımı tüm elektromanyetik alanların yarattığı elektromanyetik kirliliğe verilen bir isim. Modern yaşamın vazgeçilemez kablosuz teknolojileri ve yoğun elektrikli ortamlarının bizi maruz bıraktığı elektrosmog’un sebep olduğu başlıca sağlık sorunları şunlar:
     
    -       Baş ağrısı
    -       Anksiyete
    -       Uyku bozuklukları
    -       Kronik yorgunluk
    -       Depression
    -       Konsantrasyon problemleri
    -       Tansiyon problemleri
    -       Cilt sorunları
    -       Çocuklarda davranış bozuklukları
    “Elektromanyetik duyarlılık” olarak tanımlanan tüm bu belirtilerden korunmanın 12 yolu var:
     
    1.     Elektrikli başucu saatleri, adaptörler ve şarj cihazları güçlü manyetik alanlar yaratırlar. Bu aletlerden en az 1 metre uzakta durulmalı ve bunlar yatakodasının dışında tutulmalıdırlar.
     
    2.     Kabloları açıkta olan gece lambaları güçlü elektronamyetik alanlar yaratırlar. Bu nedenle lambaların yatağınıza yakın olmamasında yarar vardır.
     
    3.     Ev içerisindeki elektrik akışının gece boyu devam etmesini engellemek için sigortalarınızı gece yatarken kapatın.
     
    4.     Floresan lambalardan, elektronik güç kaynağı olan düşük voltajlı lambalardan, enerji tasarrufu sağlayan lambalardan kurtulun! Çünkü bunlar yüksek frekanslı elektromanyetik alanlar yarattıkları gibi toksik civa da içerirler.
     
    5.     Mümkünse kablosuz internet yerine kabloluyu tercih edin. Yazıcı ve tarayıcılarınızda da WLAN kablosuz bağlantıyı devredışı bırakarak bu fonksiyonları kablolu olarak kullanın.
     
    6.     Telsiz telefonlar ve cep telefonu yerine münkün olduğunca kablolu telefonları tercih edin. Cep telefonunuzu sadece birkaç dakikayı geçmeyen kısa görüşmeler için kullanın.
     
    7.     Cep telefonunuzu bedeniniz üzerinde taşımayın. Mutlaka üzerinizde taşımanız gerekiyorsa cep telefonunun tuş takımının olduğu ön kısmının bedeninize dönük olmasına dikkat edin, çünkü daha güçlü manyetik alana sahip anten kısmı telefonun arkasındadır.
     
    8.     Akşamları –ve mümkün olan her anda- cep telefonunuzu kapalı tutun. Yatak odanızdan uzak tutun, başucunuza veya yastık altına koymayın.
     
    9.     Cep telefonunu bedeninize temas ettirmeden, hoparlörü veya kulaklık vasıtasıyla konuşun.
     
    10.   Cep telefonuyla konuşan insanlardan mümkün olduğunca uzak durun.
     
    11.    Cep telefonunuzu araba, otobüs veya trende kullanmayın; sinyalin zayıf olduğu noktalarda kullanmayın: Cep telefonları bu ortamlarda daha fazla şua yayar.
     
    12.     Elektromanyetik alanlardan en fazla etkilenecek grup gelişme çağındaki çocuklardır. Acil durumlar dışında, 12 yaşın altındaki çocukların cep telefonu kullanmalarına izin verilmemelidir.
     
    13. Sürekli olarak elektromanyetik kirliliğe maruz kalıyorsanız, mümkün olan her fırsatta teknolojiden uzak doğal ortamlara kaçın, düzenli olarak arınma tatili yapın. 
     
     

    « Tüm Haberler